Soms ben ik

In de Media

Vanwege de impact van projecten en campagnes die ik initieer en mijn specialisatie in Branding en Strategische Communicatie, verschijn ik soms in de media.

Onderstaande projecten zijn een selectie uit mijn loopbaan.

Lifestyle Magazines

Womens Manual 2013

Karin Refos

Een zakelijke en zelfstandige vrouw, die emotioneel raakt in relatie tot haar kinderen. Ze gaat voor het beste in het leven, hetzij privé, zakelijk, sociaal of maatschappelijk. Een zeer vrolijk mens met een erg sociaal karakter. Zij wordt ook een “media-icoon” genoemd.

STAS International

Karin is Managing Director en eigenaar van STAS International, Strategische Communicatie en Branding, een bureau dat merken positioneert en herpositioneert. STAS International is ontstaan uit de STAS Caribe Foundation, een stichting opgericht te Groningen en simultaan in Aruba in 1992 door Karin Refos. Zij woonde op dat moment op Aruba. De STAS Caribe Foundation werd een begrip. De Stichting zette veel projecten op, het gebied van gender kinderrechten, PR en media. Zij nam in 2009 een groot risico, nam een lening bij de bank en herpositioneerde de STAS Caribe Foundation naar STAS International, waardoor deze vanaf dan als overkoepelende holding functioneert. Daarnaast vinden binnen STAS International plaats de uit STAS Caribe ontsproten project- en beleidsontwikkeling, “Branding by Events” en PR en Media-activiteiten alsook de traffic dit heeft te maken met de hele organisatie van het traject totdat een item in de media verkregen kan worden, en dan zodanig dat het een megagrote impact heeft op het publiek.

WM EXCLUSIVE INTERVIEW

Waar bent u mee bezig?

“Het afronden van de projecten tussen nu en eind december en ik moet eerlijk toegeven: het is een heleboel! Van de voorbereiding van positionering en herpositionering van bedrijven in 2014, tot grote events organiseren waarbinnen het organiseren van een prachtig huwelijk van mijn nichtje. Ook de branding van een ministerie staat nog op de agenda, die af moet voor 2013.

Wanneer het aankomt op ons klantenbestand moet ik erbij vermelden dat wij echt gaan voor de top 100 bedrijven in Suriname, Overheid en Niet- gouvernementele organisaties. Op die manier kunnen we een bepaalde “standaard” aanhouden en creëren we een bepaald cachet.

“Door deze confrontatie heb ik gezien wat zoveel vrouwen met hetzelfde lot moeten doorstaan in Suriname”

Zou de Stichting Pink Ribbon Suriname bestaan als u in 2010 niet zelf geconfronteerd was met borstcancer?

“Ik denk niet dat de stichting zou zijn ontstaan als ik niet zelf de confrontatie had gezien wat zoveel vrouwen met hetzelfde lot moeten doorstaan in Suriname.

Vanwege mijn communicatieve achtergrond merkte ik al gauw op dat er zoveel ontbrak aan communicatiemateriaal zoals posters, folders, brochures etcetera, waaruit vrouwen en hun familie konden begrijpen wat je eigenlijk te wachten staat als je borstkanker hebt. Haaruitval, het zwart worden of afvallen van nagels en dergelijke, kunnen een heftige impact hebben op iemand als die verrast zou worden hiermee.

Ik weet nu dat ik gif heb omgezet in medicijn. Hetgeen betekent: waarde creëren: uit zo een heftige deprimerende gebeurtenis, uit een negatief gebeuren, iets positiefs creëren. Het grappige is dat ik niet eens door had dat ik dat aan het doen was destijds.

“Ik ben zoooo happy met mijn leven en zeer dankbaar voor wat ik heb en voor wie ik nu ben”

Het verschil in denkwijze tussen nu en 20 jaar terug?

Weinig is veranderd. Mijn persoonlijk is nog steeds even neer je 20 jaar verder bent. En ik denk dat iedereen op dat punt in het leven moet komen, want dat IS groei. Mijn motto: sometimes you win, sometimes you learn’, you never lose! Ik heb nooit verloren, maar altijd geleerd. Zolang je leert van jouw (negatieve) ervaringen, is het OK.

Oud worden…

Is wijzer worden.

Als ik één ding in mijn leven opnieuw kon doen…

Zou ik niks anders hebben gedaan.

Mijn grootste angst…

Dat iets mijn kinderen overkomt. Ik kan erg emotioneel worden als iets niet goed gaat met mijn 2 kinderen, Kenzo en Dayle.

Wat ik iedereen zou willen bijbrengen is…

Te leren om heel dankbaar te zijn voor alles dat je ontvangt in het leven. Ik sta nu elke dag, elke ochtend, stil bij 10 dingen waar ik dankbaar voor ben, en dat varieert van mijn relaties, gezondheid tot… dat ik hier mag zijn vandaag.

“Mijn persoonlijkheid is nog steeds even open, vrolijk, positief en optimistisch. Ik let er ook op dat ik allemaal niet kwijt raak, wat ik ook meemaak. Ik ga het leven gewoon tegemoet, ik spring nogsteeds in het diepe”

Gallery

Fotomateriaal voor gebruik door de media.