Soms ben ik

In de Media

Vanwege de impact van projecten en campagnes die ik initieer en mijn specialisatie in Branding en Strategische Communicatie, verschijn ik soms in de media.

Onderstaande projecten zijn een selectie uit mijn loopbaan.

Lifestyle Magazines

Mensenrechten als Leidraad voor Communicatie

Interview met Karin Refos

Een zakelijke en zelfstandige vrouw, die emotioneel raakt in relatie tot haar kinderen. Ze gaat voor het beste in het leven, hetzij privé, zakelijk, sociaal of maatschappelijk. Een zeer vrolijk mens met een erg sociaal karakter. Zij wordt ook een “media-icoon” genoemd.

STAS International

STAS beweegt zich binnen de Communicatiebranche en houdt zich bezig met Strategische Communicatie en Branding, Interim Management Training, PR en Media volgens Karin Refos communiceren vrouwelijke ondernemers weinig. “Er is een groot niveauverschil en een groot verschil in output. Dat maakt het heel moeilijk om te spreken van vrouwelijke ondernemers in het algemeen. De wereld, het land, het bedrijf staat en valt met communicatie binnen het bedrijf. Medewerkers moeten intern weten waar zij voor staan als persoon, als bedrijf en extern “is jouw imago jouw beste amigo”. Ethnic, normen en waarden staan voorop, alles gaat echt om jouw core-values binnen de organisatie, duidelijkheid en éénduidigheid. Dat is de kracht van een organisatie en dat draagt de organisatie.

Karin levert ook haar maatschappelijke bijdrage aan het land. Haar missie is mensenrechten. Dat is haar drijfveer, en dat wist ze al heel jong. In haar sociale campagnes zien wij dit (Kinderrechten, vrouwenrechten) ook terugkomen. Die spreken voor zich. Iedereen is gelijk “Vrouwen, Mannen, LBGT, Gehandicapten”, geeft Karin aan. “It Is what nature gave us; we have to respect”!

Als wij Karin vragen welke toekomstperspectieven Suriname heeft op het gebied van communicatie geeft ze aan dat Suriname op het gebied van digitale ontwikkelingen nog veel te doen heeft. Ons internet is te zwak en valt vaak uit. Het moet veel sneller. Zonder investering komen we er niet. Wat goed gaat is onze culturele diversiteit die zich vertaalt in onze communicatie. Daarnaast moeten onze TV en radio absoluut vele niveaus hoger: Geen dubbelzinnige grimmige en misselijkmakende grappen toestaan en ons volk educatief structureel bijscholen. Dat is de taak van de media. Niets anders, edutainment.

Karin Refos is naast de moeder van Kenzo en Dayle, de Managing Director van STAS International, Strategische Communicatie en Branding. STAS International is een strategisch communicatie en branding bureau die werkt voor de top 100 bedrijven in Suriname, positioneert en herpositioneert merken voor bedrijven, niet-gouvernementele organisaties en de overheid. Naast tientallen zeer succesvolle nationale (bewustwording)campagnes staat STAS International vooral bekend om haar impact en “out of the box* concepten, vertaling naar haar communicatie-items, met name de tv-commercials. STAS won met de Diamond Blue TV commercial twee awards.

Karin Refos is verder motivational speaker en trainer voor het schrijven van succesvolle projecten. Zij zette immers tevens neer de grootste Pink Ribbon Suriname campagne (www.pinkribbonsuriname.com), de Nationale Volksmuziekschool (www.volksmuziekschool.com) alsook de 00K ZIJ campagne (www.ookzij.sr).

Als communicatietips geeft Karin het volgende mee:

Do:

Probeer te gaan naar het hoogste niveau Lever output. Deliver! Alleen dat telt!!

Don’t

“If you are green of envy, you are ripe for problems”!

Gallery

Fotomateriaal voor gebruik door de media.